Saturday, December 26, 2009

2012 края на света

Is the world going to end in 2012? For all of our Bulgarian readers, this article from Mystics:

Вероятно сте чули за "21 декември 2012 г. - страшният съд" - деня, когато ще настъпи края на света. Пророчеството е подкрепено от много религии, календари и предсказания. Това е друга теория за настъпването на Апокалипсиса, различна от тези, които са ни познати.

Календарът на маите: В древния календар на маите се посочва, че края на света ще бъде на 21 декември 2012 г. Цивилизацията на маите, живели в Централна Америка, процъфтявала от 6 до 9 в. Те били обсебени от времето и воденето на календар. Той бил невероятно точен и показвал циклите на луната, слънцето и планетите. Предсказвал лунните и слънчевите затъмнения за хиляди години напред в бъдещето. Този точен календар мистериозно приключва на 21 декември 2012 г.
В календара е описано, че на 21 декември 2012 г. слънцето ще се издигне до центъра на Млечния път, посочен като черна дупка. През последните пет години, астрономите открили, че в действителност съществува огромна черна дупка в центъра на нашата галактика Млечния път. Съвременните астрономи, както и маите, твърдят, че на 21 декември,2012 г. положението на земята ще се изравни със слънцето и центъра на нашата галактика Млечния път. Това галатическо събитие става веднъж на всеки 25800 години. Никой не знае какъв ще бъде ефекта от това изравняване за нашата планета, но маите вярвали, че ще се случи нещо ужасно.

calendrier-maya-complet

polar-shift-theory1Polar Shift Theory: Има теория, която е поразително подобна на прогнозираното от маите изравняване. Явлението се нарича "полярна смяна". Цялата мантия на Земята ще се промени за дни или часове по време на това събитие и ще промени положението на северния и южния полюс, което ще причини земетресения, цунами, вулканични изригвания и други природни бедствия. Част от авторите на теорията твърдят, че това ще стане през 2012 г.

PrOrionДори в книгата "Пророчеството Орион" се твърди, че земното магнитно поле ще се обърне, което допълнително подкрепя теорията за полярната смяна (Polar Shift Theory). НАСА предрича, че през 2012 г., когато Слънцето достигне края на 11-ия лунен цикъл ще се обърнат неговите магнитни полюси, което може допълнително да засили въздействието на магнитното поле на земята като вредни частици попаднат върху нея.


planet-xПланетата Ерис (Nibiru или планетата Х) и Глобалното затопляне: Тази теория предполага, че истинската причина за климатичните промени, вулканична дейност, както и засилването на сеизмичната активност др. е проближаването на планетата Ерис (планета джудже) до нашата слънчева система през 3600 година, което ще доведе до топене на ледниците. Тази планета Ерис, или така наречената "Nibiru" беше първата, наблюдавана на 21 октомври 2003 г. с 1,22 метровия телескоп от обсерватория в планината Паломар (Palomar) в Калифорния. В теорията се твърди, че "Nibiru" е преминала между Марс и Юпитер преди около 7200 години и най-вероятно е задействала природни катаклизми и наводнения. Предполага се, че планетата ще бъде близо до Земята между 2010 и 2012 г., което може да предизвика масово топене на ледниците, причинявайки огромни приливни вълни и в крайна сметка, връщането на наводненията от времето на Ной.

И Чинг (КНИГА НА ПРОМЕНИТЕ): Друго доказателство в подкрепа за страшния съд на 21 декември 2012 г. е пророчеството от древнокитайската класичесла литература И чинг. Графиките от книгата точно показват времето на разпадане на Римската империя, откриването на новия свят, световните войни през 20 век, както и края на света на точно определена дата - 21 декември 2012 г. Съвпадение ли е, че и двете предсказания на - на И Чинг и календара на маите посочват една и съща дата? Вдействителност, много от световните религии и най-известните пророци предсказват, че нещо ще се случи около 21 декември 2012.

comet-collisionБиблията и пророчествата на Нострадамус: Според текстове в Библията метеор, астероид или комета скоро ще се сблъскат със Земята.
Знаем, че пророчествата на Нострадамус предсказват издигането във властта на мнозина световни лидери и значими събития в миналото. Той точно предсказа атентата срещу Световния търговски център през 2001 г. Дори и в книгата на Нострадамус се говори за серия от природни бедствия, причинени от нещо като "комета" и изучаването на тези предсказания води до извода, че той може да има предвид възможността за възникването на "Трета световна война", където ядрените оръжия могат да предизвикат масови разрушения навсякъде.

Дори високотехнологичните оракули ("Уеб Ботове") предвиждат за край на света денят 21 декември 2012 г. Дали това е само съвпадение или безсмислени модели на случайни събития?

Вярвате ли в това?

Има стотици предсказания от миналото за "края на света", които не са се сбъднали досега. Значи ли, че това е просто поредния опит да се популяризират различни теории, свързани с деня на страшния съд - 21 декември 2012 г.? Много хора наистина искат да научат повече за това.

Факт е, че календара на маите приключва на 21 декември 2012 г., но струва ми се, че добре да отчетем и факта, че датата за началото на цивилизацията на маите е 3113 пр. Хр. и един пълен цикъл на календара на маите ще бъде 5125 г., т. е. 21 декември 2012 г., което обяснява защо календара на маите мистериозно приключва на 21 декември 2012 г.

Дали така упорито предсказвания край на света, който трябва да се случи съвсем скоро - през 2012 г, не е всъщност драстичен преход на човечеството към нов светоглед и дали тази смяна на светогледа ще започне да става след 2012 г.


Bookmark our site!
Subscribe
Bookmark and Share

Consider advertising on our site!

No comments: